Twitter

Būtiskas lietas īpašuma polises noslēgšanai

Izvēloties apdrošināšanas sabiedrību un slēdzot apdrošināšanas līgumu noteikti pievērsiet uzmanību:

1. Precīzi aizpildītam apdrošināšanas pieteikumam
Ja pilnā mērā neizprotiet kādu no pieteikumā uzdotajiem jautājumiem vai terminiem, pieprasiet to izskaidrot. Nokopēt apdrošināšanas pieteikumu, jo tas parasti ir neatņemama polises sastāvdaļa.

2. Apdrošinājuma summas (vērtības) veids
Apdrošināšanas polisē vai pieteikumā tiek norādīts apdrošinājuma vērtības veids. Tas var būt: faktiskā vērtība, atjaunošanas vērtība, tirgus vērtība. Pārliecinieties vai jūs pārziniet atšķirības starp šiem terminiem. Norādītā vērtība būs pamats apdrošināšanas atlīdzības aprēķināšanai.

3. Apdrošināmie riski
Pārliecinieties vai polisē ir ierakstīti visi nepieciešamie apdrošinātie riski, jo tie var atšķirties no apdrošināšanas noteikumos uzskaitītajiem.

4. Pašriska apmērs
Pārliecinieties vai apdrošināšanas polisē ir minēts pašrisks, par kuru iepriekš bijusi vienošanās. Reizēm atsevišķiem apdrošinātajiem riskiem mēdz piemērot atšķirīgus pašriskus.

5. Apdrošināšanas noteikumi
Pārliecinieties vai apdrošināšanas polisei ir pievienoti tajā minētie apdrošināšanas noteikumi (pilns teksts), kas ir apdrošināšanas līguma neatņemama sastāvdaļa un ir tikpat būtiski, kā pati polise. Pārlasiet noteikumus un lūdziet izskaidrot nesaprotamās vietas.

6. Piezīmes vai citi noteikumi
Apdrošināšanas polisi mēdz papildināt ar dažādiem papildus nosacījumiem, kas tiek ierakstīti sadaļā Piezīmes vai Citi nosacījumi. Pārliecinieties, vai  tie ir atbilst reālajai situācijai, kādā atrodas īpašums.

7. Samaksas nosacījumi
Ja, noslēdzot apdrošināšanas līgumu, esat vienojušies par konkrētiem samaksas nosacījumiem un termiņiem, tos ir jāievēro. Pretējā gadījumā noslēgtā apdrošināšanas polise nestājas spēkā un, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, ir sarežģīti vai visbiežāk neiespējami vienoties ar apdrošināšanas sabiedrību par adekvātu atlīdzības izmaksāšanu.
Jāņem vērā, ka arī gadījumos, ja apdrošināšanas līgumā ir paredzēti atlikti (vai dalīti) maksājumi, tie neatbrīvo no to samaksāšanas pienākuma norādītajos termiņos. Kavējot šos maksāšanas termiņus vai nesamaksājot vispār, rodas nopietni sarežģījumi saņemt apdrošināšanas atlīdzību. Turklāt ziņas par personām, kas neveic apdrošināšanas prēmijas maksājumus var tikt nosūtītas kredītņēmēju reģistriem.

Rakstiet mums un uzziniet vairāk: riga@polise.lv

Rīgas Polise SIA
Cēsu iela 31/3, Rīga, LV-1012
Tālrunis: +371 67320600

E-pasts: riga@polise.lv

Sazinieties ar mums


Copyright 2000-2005 polise.lv

All rights reserved